Natureluurs op pad in de Nacht van de Nacht

nacht van de nacht

Zaterdagavond 28 oktober wordt er in heel Nederland aandacht besteed aan de Nacht van de Nacht. Er is in Nederland heel veel licht. Dat zorgt ervoor dat we veilig over straat kunnen, maar als het licht uit is kun je ook hele mooie dingen beleven, denk bijvoorbeeld maar eens aan de sterrenhemel bij helder weer. Daarom gaan we nu een keer met Natureluurs op pad als het donker is. Welke dieren komen pas tevoorschijn als het donker wordt? Hoe belangrijk is geur en een goed gehoor als je weinig kunt zien?

Normaal mag je het bos niet meer in na zonsondergang maar in de Nacht van de Nacht maken we een uitzondering. Let wel op want er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden! Geen zaklantarens mee, mobieltjes en je mond op stil, stevige schoenen aan en op het pad en bij de groep blijven.

We verzamelen om 19uur (de locatie krijg je door bij opgave en is in Oisterwijk) en vertrekken uiterlijk om 19.15. Kinderen mogen alleen mee onder begeleiding van een volwassene, die moeten zich dus ook aanmelden. Deze activiteit is voor iedereen gratis. De activiteit is minder geschikt voor jonge kinderen. We zijn ongeveer 2 uurtjes onderweg dus je moet goed kunnen lopen. Maximale deelname is 24 personen (inclusief begeleidende ouders) dus reageer snel want vol=vol.

Kom en beleef de Natuur in het donker!!

Je eigen foto 

 

Zondag 24 september zijn we foto's gaan maken in de bossen bij Morgenrood in Oisterwijk. Eerst hebben we via een beamer verschillende foto's bekeken en samen nagedacht waar je op kan letten als je foto's gaat maken.
Daarna zijn we het bos in gegaan op zoek naar mooie natuurschatten om op de foto te zetten. Daarbij hebben we ook verschillende posities uitgeprobeerd. Dan ziet alles er vaak ineens heel anders uit. Zo lijkt een heel klein boompje heel groot als je de foto vanaf de grond maakt. Als afsluiting heeft iedereen zijn mooiste foto laten zien en vertelt waarom er voor die foto was gekozen.

Klik op de link voor meer foto's: foto's van de tocht

IMG 20170924 105528 Small