Slootjesdag

Op zondag 11 juni hadden we de 2e editie van de IVN Slootjesdag. Voor Natureluurs kwam deze dagactiviteit in plaats van de grote zomersurprise. Naast Natureluurs bezochten ook veel andere kinderen en hun (groot)ouders, de poel van Brabants Landschap op Landgoed Nemelaer. In de ochtend waren er allerlei activiteiten rond de poel. We hebben waterbeestjes geschept, een eigen waterfilter gemaakt, je kon je eigen kikker kleuren en in elkaar knutselen, er was een waterspel en sommige kinderen hebben een klein vlotje gemaakt van gras en riet. Kortom een heleboel waterplezier!

Spelen en ontdekken maakt hongerig dus rond half 1 gingen we op pad naar Pannenkoekenhuis Belveren voor een heerlijke (IVN)pannenkoek en wat te drinken.

Na de lunch op pad met buitenbaas Robin via de app Vossenstreken van Brabants Landschap. We moesten onderweg allerlei opdrachten doen die allemaal iets met Glibberdieren te maken hadden. Aan het eind van de dag was iedereen een Slootjesexpert, er was voor iedereen een goodie-bag met een button, zoekkaart, water-doe-boekje, en nog veel meer leuks! Iedereen die meegeholpen heeft hartelijk bedankt en we hopen veel Natureluurs weer te zien na de zomervakantie, geniet ervan en tot in augustus bij de volgende activiteit.

Klik op de link voor meer foto’s: https://goo.gl/photos/BAndh8TWJArxKpxc8

IMG 20170611 101744 Small   IMG 20170611 110341 Small   IMG 20170611 131413 Small