Cursussen

Ieder jaar bieden we een gevarieerd en wisselend cursusprogramma aan. 
Ook in 2017 kunnen we weer een mooi programma aanbieden. Een korte beschrijving leest u hieronder. Voor meer uitgebreide informatie klikt u in de linker kolom op de cursus van uw keuze. Van sommige cursussen zijn nog niet alle details bekend. Maar die volgen zo spoedig mogelijk.

• Bomen en mensen hebben een oeroude relatie. In onze Bomencursus komen allerlei thema’s aan bod. U zult met de opgedane kennis hopelijk nog meer geboeid raken door de schoonheid van een boom en nog bewuster worden van de bijdrage die een boom levert aan ons leven, ons welzijn en het leefmilieu.

• De Groencursus is waarschijnlijk de meest laagdrempelige natuurcursus die er bestaat. De cursus bevat een grote verscheidenheid aan onderwerpen. U maakt kennis met de geschiedenis van het Brabantse landschap, de wereld van vogels, insecten en planten.

• De Kruidencursus is in 2015 voor het eerst en met succes gegeven. In deze cursus leert u hoe u kruiden kunt gebruiken. Niet alleen het zetten van thee, maar ook hun geneeskrachtige werking en het maken van olie en zalf. Tijdens de cursus kunt u zelf de kruiden in een echte kruidentuin plukken.

Bent u geïnteresseerd in wilde planten en wilt u deze eenvoudiger op naam brengen?, dan is de Plantencursus iets voor u.

• In de Vogelcursus leert u de vogels herkennen die u regelmatig tegen kunt komen. Iedere les wordt er speciale aandacht besteed aan het herkennen van vogelgeluiden. Bent u ook geïnteresseerd in vogels en zou u ook graag willen weten wat dat nu voor vogel is die er elke ochtend op uw dak zit te zingen of die u daar in het veld ziet foerageren? Dan is onze vogelcursus beslist iets voor u.