Mekkeren met Natureluurs

De inschrijving voor de volgende activiteit gaat van start!!

Zondag 15 maart gaat Natureluurs weer op pad van 10u tot 12u. We gaan weer op bezoek bij de lammetjes. In deze tijd van het jaar staan veel schapen op stal om te lammeren. Er dartelen dus veel nieuwe schaapjes in het rond. Ga met ons mee en leer alles over het schaap, de lammetjes en over herder zijn.

Geef je snel op en ga met ons mee! Beleef de Natuur in de stal!

Deelnemen kan door aanmelding voor 13 mrt via het aanmeldformulier op www.ivnoisterwijk.nl, onder Natureluurs. Na aanmelding krijg je meer details over deze activiteit. Voor kinderen die (huisgenoot) lid van IVN Oisterwijk zijn, is deelname gratis. Ben je geen lid, geen probleem dan vragen we een kleine bijdrage van € 3,00 per keer. Meer informatie over Natureluurs is te vinden op de website www.ivnoisterwijk.nl/natureluurs-main.

 

Natuurfilm Holland, Natuur in de delta

Op zondag 9 februari trotseerden een aantal Natureluurs en hun ouders de eerste storm van dit jaar.

Gelukkig was het bij Tiliander droog en warm. We keken met nog een heleboel andere IVNers naar een mooie natuurfilm. We volgden de bever, die enorme burchten kan bouwen en we zagen hoe de stekelbaarsjes op reis gingen van de zee naar de rivier en weer terug. We zagen de ringslangetjes uit het ei komen en moesten wel een beetje lachen om die razendsnelle hazen die met elkaar aan het vechten waren. Het waren net een stel boksers in de ring. En dan de zeearend, wat een enorme vogel! Dat je als grote vogel niet zomaar leert vliegen werd wel duidelijk. Het ging met vallen en opstaan. En dan hadden we ook nog die slimme rups, die zich liet ontvoeren door de mieren met gevaar voor eigen leven. Je kon op het grote scherm de dieren van heel dichtbij bekijken. Je kreeg echt een kijkje in het leven van deze dieren die gewoon in Nederland te zien zijn.

foto film Holland Natuur in de Delta