Afdrukken

Grijs, Groen en Gelukkig

Doelstelling

De werkgroep Grijs, Groen & Gelukkig heeft afgelopen jaar (2019) een vliegende start gemaakt. In samenwerking met Stichting Met je Hart hebben we met 7 leden verschillende activiteiten georganiseerd voor de doelgroep van deze stichting met als thema ‘groen’.

Activiteiten

Met dit begrip kun je vele kanten op en we kunnen dan ook terugkijken op een geslaagd jaar met zeer gevarieerde activiteiten. Soms waren
de activiteiten vooral creatief. Zo zijn er kerststukjes gemaakt van natuurlijke groenmaterialen. Later in de winter werd diezelfde creativiteit gebruikt om vogelvoer te maken voor in de tuin zoals pindamannetjes en slingers met vogelvoer. In het voorjaar werden zelfs vogelkastjes getimmerd. Mooie manieren om de natuur, in dit geval de vogels, ook in het dagelijkse leven dichter bij huis te halen. Dat men interesse heeft in vogels, bleek ook tijdens de vogelquiz. Mooie verhalen werden toen gedeeld.


Voor degenen die meer actief ingesteld zijn, werd er gewandeld en gefietst (met duofietsen) waarbij uitleg werd gegeven over hetgeen men onderweg tegenkwam.

Verder was er een zintuigenwandeling, gecombineerd met het maken van een ‘groen’ natuurschilderij, er was een bijenmiddag en we bezochten de kruidentuin in Haaren.
Elke keer met ongeveer 10 deelnemers die duidelijk genoten van hetgeen we te bieden hadden. Dit alles dankzij de inzet van vrijwilligers. ‘Met je Hart’ zorgt voor vervoer en biedt ondersteuning tijdens de activiteit, wij verzorgen de groene input.

Frequentie bijeenkomsten

Enthousiaste deelnemers en een goede samenwerking dus. Voldoende redenen om de frequentie in 2021 te verhogen naar eens per maand in plaats van 1x per 6 weken zodat we nog meer mensen op allerlei manieren kunnen laten genieten van de natuur, actief of passief.
Omdat het gezond is maar vooral omdat zowel de deelnemers als wijzelf er veel plezier aan beleven!