Basiscursus Natuur

basiscursusnatuur2019

 

IVN Oisterwijk e.o. organiseert weer haar befaamde basiscursus Natuur (voorheen heette deze cursus "Groencursus"). De cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur en zich er wat meer in wil gaan verdiepen. Het leuke van deze cursus is de grote verscheidenheid aan onderwerpen die aan bod komen. Er is voor elk wat wils: u maakt kennis met het ontstaan van het landschap in Brabant; er zijn lessen over vogels, planten, bomen en struiken, bloemen, insecten, waterleven, vleermuizen, paddenstoelen en de kringloop van de natuur.
De cursus bestaan uit 9 lesavonden en 9 excursies. Na iedere les volgt de excursie op de zaterdag erna. Zo kunnen we in de praktijk zien en beleven wat er in de les is behandeld. De excursies vinden op diverse locaties plaats zodat u ook uw eigen leefomgeving beter leert kennen.

 

Janneke van den Berg  Telefoon: 06-11217585
   Email:  

 

Hieronder een aantal reacties van cursisten uit 2019:

“Ik denk dat het een mooie cursus is. Het omvat de natuur in zijn totaliteit. Daarnaast is er ruimte om persoonlijk bij docenten meer diepgang te vragen waar dat interessant is. Bovendien maakt het aanbod andere cursussen eventuele diepgang mogelijk. Ik ben zeer tevreden over de cursus en de sfeer binnen de groep maakt het nog prettiger.”

“Mijn kennis over de Brabantse natuur is duidelijk toegenomen.”

“De inhoud was goed, ik heb een hoop geleerd en we kregen veel informatie.”

“Ik ga de excursies op de zaterdagochtenden missen, wat was het heerlijk om samen lekker buiten te zijn!”

“Uitdagend en inspirerend, ik ben er nog nieuwsgieriger door geworden!”