Cursussen

Najaar 2021 zullen wij proberen ons cursusprogramma weer op te starten met een drietal cursussen.
De cursussen die al begonnen waren, worden hervat zodra dit op een veilige en goede manier mogelijk is. De cursisten krijgen hierover bericht.
Voor meer informatie:

Cursussen

Ieder jaar bieden we een gevarieerd en wisselend cursusprogramma aan. 
Ook in 2021 kunnen we weer een mooi programma aanbieden. Een korte beschrijving leest u hieronder. Voor meer uitgebreide informatie klikt u in de linker kolom op de cursus van uw keuze. 

 • De Basiscursus Natuur is waarschijnlijk de meest laagdrempelige natuurcursus die er bestaat. De cursus bevat een grote verscheidenheid aan onderwerpen. U maakt kennis met de geschiedenis van het Brabantse landschap, de wereld van vogels, insecten en planten.

 • Hecht u veel waarde aan bomen, kunt u geboeid raken door de schoonheid van een boom, wilt u weten hoe vernuftig het systeem van een boom werkt, wat voor invloed heeft het klimaat op bomen, ….
  Dan is de bomencursus iets voor u!

 • In de Kruidencursus leert u hoe u kruiden kunt gebruiken. Niet alleen het zetten van thee, maar ook hun geneeskrachtige werking en het maken van olie en zalf. Tijdens de cursus kunt u zelf de kruiden in een echte kruidentuin plukken.

 • Bent u geïnteresseerd in wilde planten en wilt u deze eenvoudiger op naam brengen, dan is de Plantencursus iets voor u.
 • Paddenstoelen zijn interessant, vertederend, smakelijk, misterieus, smerig soms... In een minicursus maken we kennis met al deze aspecten.
 • In de Vogelcursus leert u de vogels herkennen die u regelmatig tegen kunt komen. Iedere les wordt er speciale aandacht besteed aan het herkennen van vogelgeluiden. Bent u ook geïnteresseerd in vogels en zou u ook graag willen weten wat dat nu voor vogel is die er elke ochtend op uw dak zit te zingen of die u daar in het veld ziet foerageren? Dan is onze vogelcursus beslist iets voor u,

 • Altijd al willen weten waar het prachtige wintersterrenbeeld Orion aan de hemel staat en ook de Poolster en andere sterren en sterrenbeelden? Dan is de Sterrencursus iets voor u. Deze cursus start 4 februari 2020.

 • Fotografie heeft de afgelopen jaren een vogelvlucht genomen. Steeds meer mensen houden zich hier mee bezig en mogelijkheden zijn er legio. Iedereen kan dit op zijn eigen niveau en behoefte invullen. Ook binnen het IVN heeft de fotografie zijn plaats veroverd en de combinatie met onze prachtige natuur is natuurlijk een extra dimensie, die we hierbij kunnen betrekken.  We hebben daarom een Cursus Natuurfotografie georganiseerd. 
  Deze cursus start 1 april 2020. Alleen leden van IVN Oisterwijk en LNMH kunnen voor deze cursus inschrijven.

Voor inwoners van de gemeente Oisterwijk en Tilburg met een laag inkomen die deel willen nemen aan een van onze cursussen bestaat de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een bijdrage vanuit de gemeente.
Informatie hierover is te vinden via onderstaande linken.
Voor Oisterwijk: https://oisterwijk.nl/sociaal/laag-inkomen/declaratiefonds.html
Voor Tilburg: https://www.tilburg.nl/inwoners/laag-inkomen/meedoenregeling/