Grijs, Groen en Gelukkig 2019

De werkgroep Grijs, Groen & Gelukkig heeft afgelopen jaar een vliegende start gemaakt. In samenwerking met Stichting Met je Hart hebben we met 7 leden verschillende activiteiten georganiseerd voor de doelgroep van deze stichting met als thema ‘groen’.

Met dit begrip kun je vele kanten op en we kunnen dan ook terugkijken op een geslaagd jaar met zeer gevarieerde activiteiten. Soms warenHr Pennings en Mw de Laat en Jan van IVN
de activiteiten vooral creatief. Zo zijn er kerststukjes gemaakt van natuurlijke groenmaterialen. Later in de winter werd diezelfde creativiteit gebruikt om vogelvoer te maken voor in de tuin zoals pindamannetjes en slingers met vogelvoer. In het voorjaar werden zelfs vogelkastjes getimmerd. Mooie manieren om de natuur, in dit geval de vogels, ook in het dagelijkse leven dichter bij huis te halen. Dat men interesse heeft in vogels, bleek ook tijdens de vogelquiz. Mooie verhalen werden toen gedeeld.

Grijs, groen en gelukkig

logo MJH
In 2018 is IVN Oisterwijk gestart met een nieuwe werkgroep: ‘Grijs, groen en gelukkig’. Met dit nieuwe IVN-project willen we ouderen de positieve effecten van de natuur laten ervaren.