Nationale Nachtvlinder Nacht 2017

Zaterdagavond 26 augustus

V45.NNNacht 
De I.W.G. van I.V.N. Oisterwijk heeft 26 augustus van de 800 soorten nachtvlinders die Nederland kent er 36 op het loklaken geteld. Om 21.00 uur zijn we ( Frans K. Johan, en Willem) begonnen met de opbouw van het loklaken. Om 21.30 uur hadden we als eerste het Rozenblaadje, er werden over en weer vele foto’s gemaakt.

Willem en Frans hebben via de boeken de namen van de gevangen vlinders gecontroleerd en genoteerd. Miriam en Johan zorgden ervoor dat de Hoornaars ( totaal 15 stuks) ons geen kwaad konden doen, door ze in potjes gevangen te houden.

 

Rond 23.00 uur stonden er toch zo’n 13 nachtvlinderfreaks te spotten en de namen door te seinen, die echt punten opleverde (volgens Frans) bij een spelletje scrabble, wat dacht je van de Berkenbrandvlerkvlinder, of de Zwartkamdwergspanner.

We hadden het van te voren niet afgesproken, wat we de volgende keer wel moeten doen, maar om 24.00 uur hebben we de stekker eruit getrokken, en alles op geruimd. Op een na, waren ze het er wel mee eens, om 02.00 uur zouden pas de pijlstaarten op het laken komen, maar dat vonden wij een beetje te lang duren, ze zouden zomaar ineens om  03.00 uur kunnen komen, terwijl er morgen nog een dag komt.

Wij vonden het zeker een gezellige en leerzame nachtvlindernacht.

Naar: TOTAALLIJST van de gespotte nachtvlinders:

Tekst: Willem Corstiaans
Totaallijst samengesteld door o.a. Willem Corstiaans,  Bert en Riet van Rijswijk