Paddenstoelen; Ad Smits

Categorie
Lezingen
Datum
17 september 2020 20:00
Locatie
De Voorhof, Kerkstraat 64, Oisterwijk

paddenstoel
Op donderdag 17 september 2020 geeft Ad Smits, natuurgids IVN Oisterwijk en gids van het Nationale Park De Loonse en Drunense Duinen, een lezing over paddenstoelen. Naast het tonen van vele mooie foto’s vertelt hij u van alles over deze bijzondere vruchten uit het schimmelrijk. Al eeuwen lang worden de meest mystieke verhalen verteld over paddenstoelen en men heeft lang gedacht dat de duivel of heksen hier een grote rol in speelden. Vandaar de velen namen die hier aan relateren zoals heksenboleet ,heksenboter, satansboleet etc. Verwonder u over de soortenrijkdom, kleurenpracht en vormgeving van deze vruchtlichamen.

Wist u dat paddenstoelen van groot economisch belang zijn voor zowel de voedsel- als de geneesmiddelen industrie? Mensen, dieren, bomen en planten kunnen niet leven zonder schimmels.

In het Nationale Park de Loonse en Drunense Duinen komen veel soorten voor met name in de Brand. Een gedeelte van den Brand staat op de lijst van 50 beste hotspots voor paddenstoelen in Nederland.

Een interessante lezing die u een inkijk geeft in het duistere schimmelrijk.

 
 

Powered by iCagenda