Natuurfilm Holland, Natuur in de delta

Op zondag 9 februari trotseerden een aantal Natureluurs en hun ouders de eerste storm van dit jaar.

Gelukkig was het bij Tiliander droog en warm. We keken met nog een heleboel andere IVNers naar een mooie natuurfilm. We volgden de bever, die enorme burchten kan bouwen en we zagen hoe de stekelbaarsjes op reis gingen van de zee naar de rivier en weer terug. We zagen de ringslangetjes uit het ei komen en moesten wel een beetje lachen om die razendsnelle hazen die met elkaar aan het vechten waren. Het waren net een stel boksers in de ring. En dan de zeearend, wat een enorme vogel! Dat je als grote vogel niet zomaar leert vliegen werd wel duidelijk. Het ging met vallen en opstaan. En dan hadden we ook nog die slimme rups, die zich liet ontvoeren door de mieren met gevaar voor eigen leven. Je kon op het grote scherm de dieren van heel dichtbij bekijken. Je kreeg echt een kijkje in het leven van deze dieren die gewoon in Nederland te zien zijn.

foto film Holland Natuur in de Delta

Herfstsafari

10 november waren we met Natureluurs op herfst-safari. We hebben veel mooie  paddenstoelen en mooie gekleurde bladeren gezien, daarna lekker geknutseld.

 IMG 20191110 WA0003 Small   IMG 20191110 WA0005 Small   IMG 20191110 WA0006 Small

Klik voor meer foto’s op: link foto's

Slootjesdag 2019

Op zondag 16 juni gingen we met Natureluurs op watersafari. Met schepnetje en emmertje gingen we richting de poel van Brabants Landschap. Er was dit jaar een mooi pad voor ons gemaaid dus we hoefden niet door de brandnetels en distels te struinen. Omdat we nog nooit bij deze poel waren gaan scheppen waren we allemaal heel benieuwd welke waterbeestjes we zouden aantreffen. Wat vonden we veel!!

Salamanders, waterschorpioenen, kikkervisjes, larven van de libelle en van de geelgrande watertor. Er bleven maar verassingen uit het water komen. Er werden zelfs wat kleine visjes geschept.

Alles ging mee om in de observatiebakken beter te bekijken. Voordat we dat gingen doen mochten we op het terras van pannenkoekenhuis Belveren nog genieten van een lekkere ranja. Daarna hebben we alles goed kunnen bekijken in de observatiebakken en natuurlijk gingen alle beestjes terug in de poel, daar waar ze thuishoren. Iedereen die nog een beetje puf had mocht een waterfilter bouwen. Als afsluiting kreeg iedereen ook nog een ‘goodie’bag mee met allerlei leuke waterspulletjes.

Het was weer een geslaagde slootjesdag!!

D841C808 CCCB 49F1 BD21 B04521A588B2 Small  IMG 20190616 WA0005 Small  P6160184 Small

Voor meer foto’s klik link foto's slootjesdag